dilluns, 31 de desembre del 2007 (12:01 a. m.)

Abecedari

El 31 de gener de 2008 nosaltres publicarem el proper post mensual "epilègtic"; ara passem a l'abecedari.


A. Estat actual de la novel·la

En aquests moments, amb els posts ja triats, reordenats i reescrits, hem acabat la 3a (i última) fase de la novel·la.

-1a fase: La novel·la que teníem pensada abans d'obrir el blog.

-2a fase: La novel·la tal i com es va anar desenvolupant al blog.

-3a fase: La novel·la de la 2a fase reescrita tot eliminant els posts més circumstancials (però no els de circumstàncies polítiques) i tot afegint allò que es va perdre de la 1a fase (afegint, sobretot, la trama policial tal com l'havíem concebut a la 1a fase; és a dir, sense la velocitat maldestre amb què vam fer que aparegués a la 2a fase, velocitat deguda a haver-nos pensat que, en el format blog de la 2a fase, era difícil per als lectors seguir-ne els detalls).

A més a més, hem corregit les faltes ortogràfiques; sense substituir, però, els castellanismes-barcelonismes típics de la Mireia. La veritat és que, poc abans d'encetar el blog, no teníem clar si el personatge havia de cometre faltes. Un cop el blog començat, ja no ens podíem fer enrere; ara, a la versió en llibre, sí que hem decidit que no hi hagi faltes. També hem triat títol, hem escrit un "Epíleg sobre valents", hem redactat un breu text explicant qui som (no som ningú conegut) i hem preparat el text de la contraportada. Aquest és el text de la contraportada (si es clica sobre la imatge, es pot llegir):



Ara la novel·la és a les mans de Jordi Ferré i dels seus dissenyadors, correctors (una crida als correctors: no ens toqueu els aixís-aixòs-buenu-vale, ni els signes de puntuació, ni...; altrament, farem que la Mireia reviscoli i us empaiti pertot arreu armada amb un d'aquells lingots contundents del Ricard), planificadors, productors... Quan sortirà el llibre? O abans o després de Sant Jordi. A nosaltres ens faria gràcia que fos abans de Sant Jordi; ens agradaria que, asseguts a un racó avorrits de no signar llibres, se'ns presentés algun blogaire dels que, amb els seus comentaris i e-mails, han col·laborat en la creació de Mireia.


B. La nostra relació amb Sant Pol

Ja vam dir que la nostra relació amb Sant Pol era nul·la: ni hi hem nascut ni hi hem estat mai. Però, com que ho vam prometre, cal que aclarim per què vam triar Sant Pol. Volíem que la Mireia fes el seguiment de les municipals a un poble on hi hagués hagut molts canvis d'Alcalde des de 1979. En principi, vam triar Les Borges Blanques i vam escriure (vam fer que la Mireia escrigués) e-mails a tots els candidats per demanar-los una xat-entrevista a cadascun. No hi va haver cap resposta. I, quan ja començàvem a no veure clar com seguiríem la campanya, Joan Arnés ens va escriure per dir-nos que es presentava com a alcaldable d'ERC a Sant Pol. Amb Joan Arnés ens coneixíem només via correu electrònic, d'una anterior vida blogaire seva (no direm quin era el seu blog) i d'una anterior vida blogaire d'un de nosaltres (tampoc no direm ara quin blog era). De fet, Joan Arnés no sabia en aquells moments que el blogaire que ell coneixia d'una vida anterior fos un dels autors del blog Mireia. Li ho vam desvetllar un cop passades les eleccions.

Bé, tornem a la campanya electoral. Com que el seguiment de Les Borges se'ns quedava coix sense xat-entrevistes, vam decidir proposar-li'n una a Joan Arnés, i va acceptar ("Xat-entrevista amb el Joan Arnés"). Això ens va animar a seguir la campanya de Sant Pol, pensant que, un cop aconseguit un candidat, no ens seria difícil convèncer els altres perquè es deixessin xatentrevistar. Per desgràcia per a nosaltres, no va ser així: Joan Arnés a banda, només David Bernal d'ICV va acceptar ("Xat-entrevista amb el David Bernal"). En canvi, per sort per a la Mireia, l'olla a pressió electoral que ella es va trobar a Sant Pol va fer que s'ho passés d'allò més bé. De totes maneres, les tensions desmesurades a què Sant Pol va ser sotmès per la candidatura Junts per Sant Pol, tot i que ens van donar joc per divertir-nos escrivint, no són tensions gaire positives ni per a la vila de Sant Pol ni per a cap altra vila. Joan Vigatà, llavors alcaldable de Junts per Sant Pol, hauria de reflexionar-hi, si és que la seva vocació de servei va més enllà de la seva ambició personal.


C. El meme dels blogs solidaris

Mar ens va anomenar "blog solidari" (gràcies Mar) i ens va demanar que continuéssim el meme.



Aquest meme consisteix en anomenar set blogs solidaris, considerant com a solidari el blogaire que comparteix les seves idees o opinions. Els set blogs solidaris han d'anomenar-ne set més. Nosaltres n'anomenarem només un (que no s'ho prenguin malament tots els blogaires que llegim amb plaer): el Diari de Cuernavaca. Compartim l'opinió de la Mireia, que sempre el va considerar un dels millors blogs de la blogosfera catalana. Per a nosaltres, cap literatura nacional no és literatura si no té els seus Jorge Luis Borges: Borges poeta, Borges contaire, Borges assagista. El nostre Borges poeta està per néixer; els nostres Borges contaires ja existeixen (Calders, Monzó, Pàmies...); el nostre Borges assagista hauria pogut ser Valentí Puig, però qui ho és de debò és bq.


D. Les preguntes

Aquestes són les preguntes que ens han arribat el darrer mes:

1. Un anònim pregunta: Els dos autors, què sou? Home i dona? Dos homes? Dos dones?
Som un home i una dona.

2. Una anònima que es diu Cris pregunta: Jo q sóc de lleida i que algún cop q he escrit m'has deixat veure q coneixeu la meva provincia, alguna de les 4 mans és de les terres de Lleida?
Tots dos parlem en català occidental.

3. la mateixa anònima Cris pregunta: I.... lo dels mikados... inventat o experiència pròpia?
Tot i que hem provat moltes coses junts, els mikados no els hem tastat encara. No com la Mireia i la Laura.

4. L'Individu pregunta: Quan publicareu el llibre? Per què tanta espera? Si ho feu abans de Sant Jordi, el vostre llibre es podrà considerar "mediàtic"? Firmareu llibres aquest Sant Jordi? En cas afirmatiu, us posareu una careta o un passamuntanyes?
Si fos per nosaltres, el publicaríem abans de Sant Jordi; però ens sembla que la feinada d'edició no s'haurà acabat abans del 23 d'abril. En qualsevol cas, no creiem que sigui un llibre mediàtic. Quantes persones coneixen el nostre blog? Les 138.879 visites que vam tenir en l'any i dos mesos de vida activa mireienca no són res. No són res, en primer lloc, perquè no es tracta de "visites úniques" (el sistema webstats va començar molt tard a diferenciar "visites" de "visites úniques"); i no són res perquè, sobretot, moltes d'aquestes visites són de gent que no sabia que visitava el blog Mireia (estudiants buscant un esquema de comentari de text, esquimals cercant informació sobre aus migratòries al Delta de l'Ebre...). En resum, potser ens coneixen 5.000 persones, màxim 10.000. Els blogs escrits en català, llevat del blog de Saül Gordillo, no tenen el ressò que de vegades ens pensem. O sigui que poc "mediàtics" som. Ara bé, si la novel·la es publica abans de Sant Jordi, ¡i tant si signarem sense careta els llibres que calgui signar!

5. L'Individu pregunta: Quina editorial us publicarà el llibre? Serà una editorial convencional o una d'aquestes noves que han sortit per Internet i que publiquen llibres a la carta?
Ens publicarà Cossetània Edicions (una editorial jove, però que no ha nascut a internet), com va anunciar Jordi Ferré.

6. L'Individu pregunta: D'on trèieu les calcetes escanejades? La baveta era artificial (en aquest cas, quins són els ingredients per fer baveta?) o de veritat?
....mmmm... Diguem que, en cas que hagués estat artificial, tampoc no diríem quina n'era la fórmula: normalment els cuiners no difonen tots els seus secrets.

7. L'Individu pregunta: D'on vau treure la foto de la Laura que algun dia va sortir (amb la cara tapada)?
La foto de la "Laura" va sortir a aquest fragment del post "Xisssssssst, la Laura dorm":
i si la Mafalda mostra les calcetes doncs que jo per que no he de poder fer-ho?, que les meves calcetes amb baveta son ben boniques, bueno mes bonica es la meva Laura alta i de cames llargues, guapa i de pits petits, prima i de cul gimnasta, negra i de cony dolcet... guapíssima com el dia que esperàvem per entrar al Musée d'Orsay



llàstima que li hagi hagut de camuflar la cara!, perque es guapíssima de debò
Aquest secret de cuina sí que el podem difondre: la foto vam fer-la nosaltres, i la noia era una hostessa-vigilant del Musée d'Orsay que ens va semblar prou alta i de cames llargues, guapa i de pits petits...

8. L'Individu pregunta: Si sou dos... sou parella? Un de vosaltres dos és president de la República Francesa i copríncep d'Andorra?
:) Som parella, quan podem. I cap de nosaltres dos no és Carla Bruni.

9. L'Individu pregunta: Algú de vosaltres dos és publicista?
No, som professors d'educació secundària.

10. L'Individu pregunta: Algú de vosaltres dos té un altre bloc? El tenia ja abans de començar el de la Mireia? Quin és!? (conté la paraula "iaia" al títol?)
Sí, un de nosaltres va tenir un blog abans; però va deixar d'actualitzar-lo quan vam obrir el blog Mireia (o gairebé va deixar d'actualitzar-lo, només hi van aparèixer un parell de posts més). Era un blog que defensava una causa molt minoritària en la qual creiem profundament els dos, tot i que el blog l'escrivia només un. I no duia la paraula "iaia" al títol; per bé que ens hauria agradat ser el Zincpiritione: el seu blog, nuriesfelius incloses, és una genialitat.

11. L'Individu pregunta: Quina talla calceu? On passareu el cap d'any?
El mascle de nosaltres dos gasta un Sommersby normalet, i el Cap d'Any el passarem als Països Dallonses, com diria la Mireia.
***



Escrit per Mir i Manel a les 12:01 a. m.

23 Comments:

Blogger bq said...

Vaja, moltes gràcies pel premi, pels elogis (molt desmesurats però molt benvinguts). Cosetes com aquestes fan que valgui la pena escriure el blog ni que sigui per quatre gats (que sempre augmenten amb les vostres mencions).

dilluns, de desembre 31, 2007 12:59:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Molts petons des de Sant Pol i molta sort amb la novel·la.

dilluns, de desembre 31, 2007 12:14:00 p. m.  
Blogger EnfermeraDeNoche said...

Enhorabona per publicar!

Farà goig llegir el bloc en paper :)

dimarts, de gener 01, 2008 8:11:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

quants anys teniu? enhorabona pel bloc i pel llibre

dimarts, de gener 01, 2008 9:21:00 p. m.  
Blogger Mir i Manel said...

Gràcies a tots pels comentaris.

bq,
Fa uns dies vam comentar a Jordi Ferré que el teu blog es podria passar perfectament a llibre. Com que tard o d'hora alguna editorial el publicarà, vam voler avisar-lo perquè no et deixés escapar.

Joan Arnés,
A tu et tocarà presentar-la a Sant Pol; amb nosaltres, evidentment. Vindrem amb armilla anti-bales i havent contractat una bona assegurança.

Enfermeradenoche,
A veure com surt. Si la novel·la ens queda bé, te'n regalarem un exemplar.

Anònim,
Et respondrem el dia 31 de gener.

dimecres, de gener 02, 2008 2:44:00 a. m.  
Blogger EnfermeraDeNoche said...

Que us prenc la paraula! :)

dimecres, de gener 02, 2008 11:59:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

El barbut és gras i amant de les girelles?

dimecres, de gener 02, 2008 1:28:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ostras!!! Tant de temps llegint i escrivint comentaris i dient q sóc de les terres de lleida... Si arribo a saber q esteu al corrent q al meu poble, les borges blanques, están a matar entre els partits, especifico i us vaig fent cinc centims de cada un dels passos i/o caigudes s q és van fent. El millor, els follets polítics q ens fan arribar a casa acusant-se i responent amb més acusacions... un culebrón tu! Llàstima de no haver tingut resposta per part de la Benet, el Macià, l'Estradé, Satorra, etc etc etc, és tot una aventura (llarga llarga) però entretinguda, si més no...
Si algún altre dia necessiteu algo de casa, ja sabeu, jo sóc "borjuda"!!!!!
un petó molt gran a "vosaltres"

dimecres, de gener 02, 2008 4:16:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Per cert, moltíssimes gràcies per contestar a les meues preguntes.
En puc fer alguna més???
Conèixeu les borges o algú us hagués informat del q passa políticament per fer els posts de les eleccions?
O... sóu de les borges i/o amb familiars borgencs??
Llavors ja sería la ostia i aniria caminant pel Terrall mirant a veure qui fa cara de blogista politico-sexual...
Un altre petó

dimecres, de gener 02, 2008 4:25:00 p. m.  
Blogger Mir i Manel said...

enfermeradenoche,
Dóna-ho per fet.

Anònim,
No n'estem segurs, però creiem que hem entès la pregunta. Et respondrem el 21 de gener.

Cris,
Sí, vam enviar e-mails als correus dels caps de llista (surten al web de l'Ajuntament, encara que llavors, per exemple, l'adreça d'"alcaldia" no era de l'Estradé). Era el mateix e-mail per a tots, i deia exactament això:

______
A veure, soc la Mireia de ca la Mireia, la del blog cotxino aquest

http://mireiagalindo.blogspot.com/

bueno, doncs resulta que a mi les eleccions municipals m'avorreixen molt, al menys les del meu poble, que es Barcelona, i votaré ERC i punt, que no penso ni seguir-la la campanya de Barcelona, un pal, jo voto pel sobiranisme i ja està, ara be, que sí que m'agradaria seguir la campanya de Les Borges Blanques, perque mirant resultats i pactes del 79 ençà he vist que Deu n'hi do, que es molt interessant, i voldria informació, que després jo ja en treuré les meves conclusions i ja diré per qui votaria jo si votés a Les Borges, i la Rosalia la Laura i la Martina també diran per qui votarien a Les Borges, i bueno que m'agradaria que el Miquel Àngel Estradé (ERC) el Francesc Macià Fustè ( CIPM) i la Carme Benet (CiU) es posessin en contacte amb mi i m'expliquessin la història política de Les Borges, i hem fessin arribar els programes electorals, les llistes, els cartells, els fulletosn, les propostes, les notícies que surtin als diaris..., mes que res per tenir-ne diferents versions i parlar-ne al meu blog, que evidentment qui no m'enviï la seva versió doncs que aixòs que es perd, perque jo lo del seguiment de la campanya a Les Borges i lo de la recomanació de vot doncs que ho penso tirar endavant peti qui peti, i a la taula d'en Bernat qui no hi es no hi es comptat, i la taula d'en Bernat que es el meu blog te bastants lectors, bueno doncs aixòs, i aquest correu el penso enviar al Miquel Àngel al Francesc i a la Carme, exactament el mateix.

Moltes gràcies per tot i un petonàs al llombrígol, que fer política local avui dia no es gens fàcil,

Mireia
______

I no ens va respondre ningú. Les raons de la tria són clares si es miren els resultats de totes les eleccions municipals.

Moltes gràcies pel teu oferiment, Cris; i, pel que fa a la pregunta, et respondrem també el 31 de gener.

dijous, de gener 03, 2008 12:37:00 a. m.  
Blogger Mir i Manel said...

Anònim,
Perdó, volíem dir el 31 de gener.

dijous, de gener 03, 2008 12:52:00 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs crec q va ser una tonteria no contestar. Era una via per tenir-nos informats, d'alguna manera, com funciona l'Ajuntament de Les Borges i fer una mica de publicitat. Coneixent-los a tots, q al poble tots ens coneixem massa, segurament devien pensar q una pàgina d'aquest tipus no era massa indicada per fer política. No crec q cap d'ells sapiguin de que va la mireia ni tampoc els interessa. Però bé, hi ha allò de l'educació de contestar quan algú et pregunta una cosa i més quan ets el possible representant de tot un poble. No sé, jo és que estic bastant farta de tots ells junts, fa hasta vergonya tot plegat.
Si algún cop em pica i em presento a llistes ja farem negocis ok?
Però bé, Junts per Sant Pol també va ser una gran història....!
Un petó molt gran

dijous, de gener 03, 2008 4:38:00 p. m.  
Blogger joliu said...

esperem el llibre

dijous, de gener 03, 2008 4:49:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Armilla anti-bales no ho sé, però jo ja he començat a buscar un casc integral de moto que tenia guardat fins l'estiu vinent.

Per cert, hi ha algun capítol de la novel.la ambientat a Sant Pol?

Algun exterior?

alguna escapada de la Mireia a Sant Pol?

Algun sopar romàntic a Cala Ruscalleda?

divendres, de gener 04, 2008 12:31:00 a. m.  
Blogger Salvador Macip said...

Jo també correré a comprar-me el llibre quan es publiqui. I mentrestant aquí estaré el 31 de gener esperant la següent revelació dels Profetes ;-). Molta sort i felicitats per una feina ben feta!

diumenge, de gener 06, 2008 7:55:00 p. m.  
Blogger JRoca_Font said...

31 de gener del 2008? no sereu pas fans de Lost?

diumenge, de gener 06, 2008 8:53:00 p. m.  
Blogger Mir i Manel said...

Cris,
Un petó, Cris. I, si et presentes per ser Alcalde(-essa), negoci fet: pots comptar amb nosaltres.

Joliu,
Gràcies. A veure què ens diu demà Jordi Ferré.

Joan Arnés,
Dels posts de "El 'carlitos' a Sant Pol", hem conservat gairebé íntegres (reescrits, però íntegres) els posts següents: "Post viu del debat a Sant Pol", "25 Juegos Reunidos Geyper" i "Eleccions a Sant Pol: comunicat final". De la resta, n'hem agafat el que ens ha semblat més salvable (per exemple, la llegenda de Sant Pau del post "Sant Pau i Sant Pol i les meves calcetes"). Les xat-entrevistes i els posts amb més imatges, per desgràcia, n'han quedat fora :(

Salvador Macip,
Gràcies pels elogis. Si la nostra novel·la resulta la meitat d'excitant que la teva, ja ens donarem per satisfets.

Jroca,
No, és que vam dir que cada darrer dia de mes publicaríem un post. Pels comentaris que hem llegit, però, sembla que la sèrie està força bé.

diumenge, de gener 06, 2008 11:01:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Mireia, eres una cotillita ¿verdad?. ¿Te interesa mucho el blog C's Red.
Bien pensado eres una cateta de pueblo.

Adios, salada.

dilluns, de gener 07, 2008 2:27:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Ara m'heu fet posar vermell! :P

dimecres, de gener 09, 2008 4:51:00 p. m.  
Blogger maria said...

i.. amb qui vaig aguantar una insoportable tarde d'anuncis de l'any de la picassor, esperant el debat de candidats de radio de sant pol?

em va fer gracia la comunicació a través de comentaris.

petons i emocions

dijous, de gener 10, 2008 9:14:00 a. m.  
Blogger Unknown said...

No m'hi vols pas afegir a la llista del punt 6?

Antonio Machín potser et cantaria això:

Mireeeeia que llistes blogaires
només els pintes d'un color ...
perqueeeeè menysprees
el meu Bloooooog ...
si saps que ala catosfeeeeeeera
també hi puc cabre jooooo ....!!!

Sani Girona
Dipofilopersiflex
http://dipofilopersiflex.blogspot.com

Si t'ho mires en calma veuràs que s'entén alguna cosa i tot.

Bises
Sani

dijous, de gener 10, 2008 10:57:00 a. m.  
Blogger Mir i Manel said...

Pepita,
Salada no, cadàver (fictici). Un petó de part de la Mireia (al cel sia).

Zincpiritione,
Vermell? Posar-se vermell un súper fan de nuriafeliu? :) Cuida't i endavant amb el blog.

Maria,
Va ser una tarda ben especial. Un petó per a tu, Maria. Et responem el 31 de gener.

Sani Girona Roig,
:) Ara t'enllacem.

dijous, de gener 10, 2008 11:45:00 p. m.  
Blogger MeiAlbiol said...

M'he alegrat moltíssim que deixareu un missatge al bloc!

M'encanta el bloc de la Mireia i em pareix genial que editeu un llibre amb tota la informació. S'ha de saber parlar de sexe sense tabús i de forma normal.

Un petonàs a tots!!

dimecres, de gener 23, 2008 7:37:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal