dijous, 30 d’octubre del 2008 (12:13 a. m.)

L'immens provincianisme barceloní

No mo'n podévem estar. No volévem dir-hi res, però no mo'n podévem estar. I és que, respecte a l'afer del cotxe oficial del president del Parlament Ernest Benach, se n'ha dit de l'alçada d'un campanar. Moltes opinions veniven perfumades amb l'incofusible tuf de les immenses boines provincianes barcelonines.

Tuf de boina provinciana barcelonina 1:
(Paràfrasi) "Mira que gastar diners en un cotxe oficial just quan el Parlament celebra una jornada per incentivar l'ús de la bicicleta!". Magnífic. Ernest Benach, que viu a Reus, hauria d'anar en bici de Reus a Barcelona.

Tuf de boina provinciana barcelonina 2:
(Paràfrasi) "I què fa el Benach vivint a Reus? El president del Parlament hauria de viure a Barcelona". Genial. Estaria bé que a les properes eleccions s'hi poguessen presentar només aquells que viuen a Barcelona i saben dir, sinse embarbussar-se, "Al temps da ieura és par ieura sobra la xespa".

Tuf de boina provinciana barcelonina 3:
(Paràfrasi) "De tota manera, fer-se posar al cotxe una tele, una taula de treball i un reposapeus és un luxe innecessari". Sublim. Mentre viatja entre Reus i Barcelona, Ernest Benach hauria de fer meditació transcendental; en lloc d'informar-se, treballar, comunicar-se i descansar. O, encara millor, hauria de guixar en una pissarra, a la llum d'un misto i agenollat sobre dos cigrons crus. Per a la informació i la comunicació, un tam-tam faria bon servici.

Hi ha hagut més tufs de boina, però ho deixem estar ací. Al cap i a la fi, l'Ernest Benach ha ordenat desinstal·lar la taula, la tele i el reposapeus. És allò que voleva l'immens provincianisme barceloní, l'idiota provincianisme barceloní. I, als idiotes, o se'ls dóna la ragó o no callen.

Codes:

-El futbolista Puyol (el de debò, el de Pobla) diu "Iniesta", "casa" i "Guardiola", i no "IniestEEE", "casEEE" i "GuardiolEEE" (que és el que l'actor que l'imita al programa de TV3 Crackòvia diu). I és que a Pobla (i de Pobla en amunt) no se fa l'"e" oberta final que és característica del pla de Lleida, sinó l'"a" final més "a" del món. El català nord-occidental és divers; però, per a oïdes provincianes, tot sona igual. En fi, ja ho diva el narrador de La colmena: "A la Uruguaya la llaman así porque es de Buenos Aires".

-Un senyor de "comarques" va arribar al port de Barcelona i s'hi va quedar una estona contemplant el mar. A la vegada, un senyor del "cap i casal" se li va avorar i li va dir: "Què? Al teu poble no teniu una bassa tan gran com aquesta, eh?". El senyor de "comarques" se va girar i li va respondre: "No, però probablement tampoc no tenim tants somers per abeurar com teniu ací". De feit, no va dir "somers"; va dir "burrus", en perfecte dialecte barceloní.
***



Escrit per Mir i Manel a les 12:13 a. m.

4 Comments:

Blogger Josep B. said...

Lo del cotxe oficial del Benach, desgraciadament, no te res a veure amb el provincianisme de Barcelona. (Tanmateix n'estic d'acord amb vosaltres que sí, que de provincianisme tenim el rebost plé.).

El problema és que alguns estan tips que els critiquin per passar despeses de wisquis a cent euros a les tantes de la nit com a despeses de representació. I han de carregar les tintes contra uns estris que trobes al vehicle de qulasevol càrrec de qualsevol empresa.

dijous, d’octubre 30, 2008 8:52:00 a. m.  
Blogger Jesús M. Tibau said...

Hi ha una mena d'esport molt popular que consisteix en criticar als polítics. Consisteix en deixar-los a caldo per qualsevol cosa, sense miraments.
Jo discrepo totalment d'aquesta pràctica.
Als polítics se'ls ha d'exigir molt i criticar quan no fan bé la seva feina, però per raons motivades.
Posar-se, per exemple, amb el seu sou, comparant-lo amb el que cobrem nosaltres, no té cap sentit.

Veig que, en certa manera, ja heu deixat una mica enrere la Mireia i li heu tret protagonisme.

Salutacions

dijous, d’octubre 30, 2008 9:34:00 a. m.  
Blogger Jobove - Reus said...

ahir vaig veure el cotxe oficial del Benach i el portaba tot ple de cables estirats per tot arreu, un desastre !!

dijous, d’octubre 30, 2008 7:14:00 p. m.  
Blogger Mir i Manel said...

skorbuto,
Mmmmm... Creiem que en este afer sí que n'hi ha hagut, de provincianisme. Ara, també és cert que hi ha hagut molts altres factors, i tins ragó en el que dius de les empreses normals; però a naltres mos interessava la vessant provinviana.

Jesús M. Tibau,
L'esport de fotre a parir els polítics perquè sí està massa estès, sí. Pel que fa a la Mireia, mos hem apropiat del seu blog. Ei, t'hem de fer un mail sobre presentacions. Cuida't, Jesús.

Té la mà Maria - Reus,
:) I, probablement, ell pedalava des de dins. És el que s'anomena "sumar forces" (motrius).

dilluns, de novembre 03, 2008 6:27:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Pàgina principal